Over Marga

Marga Groenewold

Marga combineert haar grondige vakkennis van Hatha yoga met vurige passie voor de vrijzinnige geest in een flexibel lichaam. De basis legde ze tijdens de vierjarige opleiding aan de Yoga Academie Nederland en ze is gespecialiseerd in Critical Alignment Yoga (bij de grondlegger Gert van Leeuwen).

Marga geeft haar lessen op eigenzinnige en nuchtere wijze. Nieuwe vrijheden ervaren door inspanning en ontspanning, dynamiek en verstilling. Marga is tevens werkzaam als coach voor jongvolwassenen met de diagnose ASS, met o.a. Sociaal Pedagogische Hulpverlening als achtergrond. Hierin komen haar doeltreffendheid en open mind aan de dag, evenals mensen weer regie, verbinding en flow laten ervaren in hun leven.

Vrijer en lichter door het leven...


" Ik ben vaak geconfronteerd met lelijkheid, onbewust gedrag en traumatische ervaringen. Zowel vanuit mijn eigen leven als de levens van vele psychisch uitgedaagde mensen die ik heb begeleid vanaf m'n achttiende. Dit leverde nogal wat machteloosheid op. Je hoeft het nieuws maar te kijken om tot dezelfde conclusie te komen. 

Roepen in de woestijn bleek niet bepaald constructief. Dat ik bewuste steentjes wil bijdragen aan deze maatschappij is duidelijk. Dit doe ik door mijn werk, vegetarisch dieet, redden van


getraumatiseerde dieren en sinds 2012 als yogajuf. 

Ik ben niet vrij van verontwaardiging en verbazing, maar ik kan het nu wel kleiner houden, meer op microniveau. Hopend dat het rimpeleffect golven van bewustzijn met zich meebrengt. 
Graag leg ik de verbinding tussen de oefening op de yogamat met je houding in het leven. Als je fijner gezelschap bent voor jezelf, ben je dit ook voor een ander en kun je zo ook bewuste

steentjes bijdragen aan de wereld. Wees vrijer en lichter in je lijf en leven en verwonder je over wat het teweeg brengt. "